NRC Handelsblad - various international awards

Billboard NRC Handelsblad
Art director: Ton Vergouw
Copywriter: Peter ten Hoopen  Peter ten Hoopen
creative consultant
copywriter


Mijn voorkeur en mijn specialisatie als copywriter (zie curriculum vitae) lag/ligt bij 'reason why' advertising, gekenmerkt door toegepaste psychologie en gedegen argumentatie, voor producten en diensten die 'ertoe doen'. Dankzij de samenwerking met een aantal uitstekende art-directors en account-managers met durf kon ik bekroond en eervol vermeld werk maken voor een breed scala aan opdrachtgevers.

Ik heb vrijwel uitsluitend gewerkt voor merken waar ik persoonlijk enthousiast voor kon raken - geen luxe opstelling zoals door collega's weleens werd gedacht, maar een bewuste keuze om energie alleen te bestenden aan zaken die dit waard zijn. (Zie mijn recept voor Geluk in zaken.) Het gevolg van deze keuze voor affiniteit was effectiviteit. Vrijwel al het werk dat ik maakte werd 'verkocht' en uitgevoerd. En veel van de opdrachtgevers waar ik voor werkte zagen hun omzet met sprongen omhoog gaan. Dit gold voor Centraal Beheer, dat aanvankelijk een budget van drie ton had, en anderhalf jaar later dat zelfde bedrag nodig had voor personeelswerving. Het gold ook voor Saab, NRC Handelsblad en Nescafé - dat explosief ging groeien toen ik de, voorheen ook bij mezelf levende, misvatting ging rechtzetten dat er weliswaar koffie in zat, maar ook veel chemische troep. De campagne over 'koffie, koffie en nog eens koffie' gaf het merk opeens een heel nieuw leven.  • Bekroningen:

  • ADCN Jaarprijzen
  • Cannes Bronze Lion
  • New York Festival Gold & Silver
  • Clio's
  • Eurobest Awards
  • Creativity Awards
  • Houston Film Festival Silver
  • Magneten (Personeelswerving)Op deze site wordt slechts een fractie van het toonbare werk getoond. Het digitaliseren van zelfs maar een belangrijk deel van de portfolio vergt meer tijd dan momenteel kan worden opgebracht. Ik verliet de reclame in 1993, een jaar na mijn uittrede uit VVtH/FCA!, en verrichtte daarna alleen nog sporadisch reclamewerk. Ik werk tegenwoordig als zelfstandig consultant op verschillende terreinen die te maken met bedrijfspersoonlijkheid en -cultuur, en ben als Senior Consultant verbonden aan Trompenaars Hampden-Turner, een van 's werelds leidende consultancy's op het gebied van corporate culture.