Besprekingen & context:
    Financieele Dagblad
    Accountant
    Effeqt
    Order of Time
    Concivi
    GCoach


    Interview:
    Management Boek

    Public speaking:
    Speakers Academy

GELUK IN ZAKEN

Zelf-management boek van Peter ten Hoopen over 'hoe gelukkig te worden in zakelijke omgevingen'. Verschenen eind 2003 bij Contact Business Bibliotheek.
ISBN 90 254 1613 6   


Hoe word je gelukkig in een zakelijke omgeving? En hoe worden organisaties gelukkig, ofwel succesvol? In Geluk in zaken stelt Peter ten Hoopen, auteur, mede-oprichter van een succesvol reclame-bureau en internationaal consultant, dat het antwoord voor mensen en organisaties gelijk is: jezelf zijn. Doen waar je in gelooft, kiezen voor werk dat je met heel je hart kunt doen. Die keuze lijkt een luxe, maar is in feite eerste voorwaarde voor succes. Want werk dat je met liefde doet, doe je veel beter. Dat geldt voor mensen, en het geldt ook voor organisaties.

Waar diverse managementdenkers aanbevelen om organisaties te zien als organismen, gaat Peter ten Hoopen een stap verder door te zeggen: zie organisaties als mensen, met een vergelijkbaar gevoelsleven en vergelijkbare behoeften. Behandel ze vanuit dezelfde wijsheid; observeer, heel, en stuur ze met dezelfde psychologische methoden.

Consistent in zijn gelijke behandeling van het individu en organisaties, trekt Peter ten Hoopen de lijn van Maslow's humanistisch psychologie door naar het bedrijfsleven: wat mensen gelukkig en succesvol maakt is hetzelfde dat bedrijven succesvol maakt.

Zijn stijl van adviseren, die hij HighLighting® noemt, is niet gericht op wat mensen en organisaties verkeerd doen, maar op wat ze goed doen; niet op de problemen die ze hebben, maar op wat ze kracht geeft - met als doel om dat te versterken.

Geluk in zaken is geschreven voor ieder met belangstelling voor de rol van de mens in het bedrijfsleven en van het bedrijfsleven in de samenleving. Het wil een praktische leidraad zijn voor managers die toe zijn aan geluk en werkelijk succes, en een vernieuwende bijdrage leveren aan het denken over leiderschap in de 21 eeuw.


Top pagina