TENHOOPEN.ORG


Miscellaneous temporary web publications

Diverse tijdelijke web publicatiesIn Memoriam Arie Visser

'Dat is nou eens een aardige jongen,' zei mijn moeder tijdens de afwas. 'Beleefd en bescheiden, zulke vrienden zou je meer moeten hebben.' Het was 1958. Arie was toen veertien jaar oud.

'Ooh fantastisch man,' zei Arie, de biljetten in zijn zak frummelend, 'dan hoef ik vanavond niet met het mes de straat op!' Het was 1985. Arie was toen eenenveertig jaar oud.

Lees verder...

Dominee zonder God
 
1944-1997
In Memoriam Simon Vinkenoog

Simon Vinkenoog heeft voor duizenden mensen veel betekend. Ik was één van die duizenden. Toen ik als jongeman naar Amsterdam kwam was Simon als een tweede vader voor me. Mijn liefde voor hem was op slag gevestigd en is met de jaren alleen maar gerijpt. Ik denk denk nooit aan zijn heengaan, en zal voor altijd zijn aanwezigheid blijven voelen. Een groot man, een lieve man, en een goede vriend. Te zijner nagedachtenis hierbij een klein fragment uit mijn boek King Acid dat Simon in 1999 bij Atheneum ten doop hield.

Fragmenten over Simon uit King Acid:
Welkom in de familie
Zwaar werk
 

1928-2009


In Memoriam Fazal Inayat Khan of 'De Grote Soefi Zwendel'

Voor velen was Fazal Inayat Khan een grote spirituele meester, opvolger van de Soefi Hazrat Inayat Khan. Tegelijk was hij ook een heel kleine man: een zwendelaar die in zijn hang naar macht en geld weinig onverzet liet. Het onderstaande verhaal werd in sterk ingekorte vorm opgenomen in mijn boek De Trancekaravaan (Contact, 1996), en is nooit elders in zijn geheel gepubliceerd. Ook de twee documenten geschreven door Alim Vosteen beleven hier hun primeur.

De Grote Soefi Zwendel, door Peter ten Hoopen

Quarreling Sufi Gurus, by Alim Vosteen

Police Report after arrest at the Dargah, 1969, recorded by Alim Vosteen
 

1942-1990